Hírcsatornák
Top témák: baloldali ellenzék demokrácia egyéni szabadság Európai Unió korrupció magyar gazdaságpolitika szabadpiaci eszmék szegénység versenyképesség állami szerepvállalás

Piac és póráz

Minek erőfeszítéseket tenni egy olyan szakma tönkretételéért, ami nem a piaci trendeket figyeli és a várható igényekhez alakítja a stratégiáját, hanem az állami támogatások póráza után kapkod? Kinyírja magát az maga is.

Tovább »

2016. december 09., 9:55 Ansinn 1 hozzászólás

A magyar tudomány unikornisa

Ezek a programok zömmel arról szólnak, hogy mit csinál az állam és mit kéne csinálnia – értsd: hogyan és mennyi pénzt költ és kéne elköltenie – a tudomány és az innováció felpörgetése érdekében. És főleg: ki szólhat bele az elosztásba.

Tovább »

2016. november 15., 9:39 Ansinn 1 hozzászólás

A tudós és a közjó

Nagy tévedés és sértés is egyben, hogy a privát szektorban dolgozó kutatók csalnak és hazudnak a profit érdekében, miközben a közszféra kutatói a szent objektivitást tartják szem előtt.

Tovább »

2015. december 14., 14:01 Tallián Miklós 5 hozzászólás

Klímahisztéria újratöltve II.

Csökkentjük az életszínvonalunkat, visszafogjuk a kutatás-fejlesztést, amely lehetővé teszi a környezetbarátabb megoldásokat, még több pénzt öntünk az elszámoltathatatlan fejlődő világba – ha ez nem segít a világon, akkor semmi.

Tovább »

2015. december 10., 10:49 neocohn 19 hozzászólás

© Minden jog fenntartva! 2020 HVG Kiadó Zrt.