Hírcsatornák
Top témák: baloldali ellenzék demokrácia egyéni szabadság Európai Unió korrupció magyar gazdaságpolitika szabadpiaci eszmék szegénység versenyképesség állami szerepvállalás

Mitől fog több gyerek születni?

Nem engedhetjük meg magunknak azt a luxust, hogy akár egyetlen gyerekről is lemondjunk: mindegyikükből a legtöbbet kell kihoznunk. De ha hajlandóak vagyunk erre, versenyképes, gazdag és irigyelt hellyé fog válni Magyarország.

Tovább »

2017. május 26., 13:40 Atzél Mária 1 hozzászólás

Nem vehetik el a magyarok munkáját II.

A jobboldal féltheti a nemzeti kultúrákat a tömeges bevándorlástól, a baloldal pedig a jóléti állam egyes elemeit, mégsem szabadna megfeledkezni arról, hogy végső soron emberekről van szó. Akik akár minket is gazdagabbakká tehetnek.

Tovább »

2015. július 01., 6:47 peterisz 6 hozzászólás

A baloldal morális atombombája

Sok baloldali úgy gondol egy ország jövedelmére, mint valami égből pottyant mannára, vagy éppen olajkutakból feltörő természeti kincsre, ami úgy igazságos, ha egyenlően osztják el. Nos, nem.

Tovább »

2015. április 16., 10:42 bell 23 hozzászólás

Zéró összegű játszma

Óriási morális és erkölcsi kárt okozott, hogy a romák kiszorultak a társadalmi munkamegosztásból. Jóléti és oktatási programokkal már nem lehet jóvátenni ennek káros hatásait.

Tovább »

2015. március 27., 15:42 Tóth András 16 hozzászólás

Az állam jelentkezzen közérdekű munkára

Egyetértek bell-lel abban, hogy a garantált alapjövedelem intézményét Magyarországon a javasolt formákban nem lehet és nem szabad megvalósítani. Igen, a társadalom érték-előállító részének büntetését és ami még rosszabb, a GDP…

Tovább »

2013. június 13., 9:12 Tokfalvi 6 hozzászólás

Mondjunk nemet a garantált alapjövedelemre!

Aki a garantált alapjövedelem biztosítását komolyan gondolja, annak nincs erkölcsi érzéke. Ez ugyanis a társadalom értékelőállító részének hivatalos kifosztását, büntetését, egyben dologtalan alapellátottak nyomorba szocializálását jelenti.

Tovább »

2013. június 11., 11:43 bell 43 hozzászólás

© Minden jog fenntartva! 2020 HVG Kiadó Zrt.