Hírcsatornák
Top témák: baloldali ellenzék demokrácia egyéni szabadság Európai Unió korrupció magyar gazdaságpolitika szabadpiaci eszmék szegénység versenyképesség állami szerepvállalás

Botswana után

Itt az ország lakóinak – és az általuk választott kormányzatnak – a filozófiájáról van szó: a források azonnali felélését, vagy polgári erények közé tartozó takarékosságot preferálják?

Tovább »

2016. október 03., 12:21 Ansinn 3 hozzászólás

Választás utáni búcsúk

E héttől kezdve Magyarország számos befektetési térképről lekerül. Búcsúzom a bejövő külföldi tőke teremtette munkahelyektől, a korszerű technológiától, a magyar startupoktól, vállalkozói sikersztoriktól.

Tovább »

2014. április 14., 10:54 Ansinn 1 hozzászólás

Mit fog Orbán “konszolidálni”?

A jogállamiság lebontása után most a piacgazdaság maradványai lehetnek soron. ilyen fokú államosító-centralizáló kormányzat idején mely ágazat fogja előbb-utóbb előállítani azt a növekedést, amire országot, jövőt lehet alapozni?

Tovább »

2014. április 07., 14:18 neocohn 2 hozzászólás

Propaganda, álom és valóság

Az új kormánynak mérsékelnie kell a termelésre rakódó terheket. Akkor remélhető, hogy megnő a növekedési potenciálunk, hogy felpezsegnek az innovációk, valóra válnak az álmok.

Tovább »

2014. február 25., 10:30 Ansinn 3 hozzászólás

Elveszett a növekedési potenciálunk

Ez lenne az igaz magyar szabadságharc: saját forrásaink jobb, okosabb, innovatívabb felhasználásával minél inkább függetleníteni magunkat a külső széljárástól, illetve megfelelő üzleti reakcióképességet kialakítani a világgazdaság viharaira.

Tovább »

2014. február 03., 11:38 Ansinn 4 hozzászólás

De legalább nincs malária

A túlterjeszkedő állam, a politikai környezet kiszámíthatatlansága, a Malév csődje, a túlzott mértékű bankadó és a munkát hatékonyan ösztönző adórendszer hiánya mind-mind fontos alkotóelemei annak, hogy Magyarország miért nem teljesít.

Tovább »

2013. szeptember 06., 10:34 Polgár Dóra 6 hozzászólás

© Minden jog fenntartva! 2020 HVG Kiadó Zrt.