Hírcsatornák
Top témák: baloldali ellenzék demokrácia egyéni szabadság Európai Unió korrupció magyar gazdaságpolitika szabadpiaci eszmék szegénység versenyképesség állami szerepvállalás

A szabadságra épülő jövő története

Nem kell egységbe fogni senkit, mert az korláttá válik. Nem kell támogatási programokkal segíteni. Kényszerpályák helyett lehetővé kell tenni, hogy mindenki ott keresse a boldogulását, ahol arra lehetőséget lát, avval, amihez kedvet érez.

Tovább »

2017. augusztus 03., 10:38 Ansinn 6 hozzászólás

Brexit: Remain!

A Brexit hívei kockázatos játékot játszanak, és ami különösen aggasztó, gyakran nem úgy tűnik, mintha ezt észrevennék. Szeptikusokból sokan utópisták lettek.

Tovább »

2016. június 20., 14:38 peterisz 1 hozzászólás

Hadat üzentek. Vegyük komolyan

A libertárius megközelítés fatális módon nemcsak a külpolitikai héjaságot veti el, hanem a nyugati morális és kultúrfölény ünneplését is, és ebben sajnos igencsak hasonlít a relativista baloldalra.

Tovább »

2015. november 18., 14:42 neocohn 4 hozzászólás

Mises: A kapitalizmus I.

A kapitalizmus fejlődése épp abban van, hogy mindenkinek jogában áll jobban és/vagy olcsóbban kiszolgálni a vevőket. És ez az elv viszonylag rövid idő alatt átalakította az egész világot. Ez tette lehetővé a világ népességének példátlan növekedését.

Tovább »

2015. február 03., 10:25 neocohn 6 hozzászólás

Menekülés az állam elől

Ahol a szabadságon van a hangsúly. Ahol az emberek békében együtt élnek. Ahol a szabad piacnak van kitéve az államforma is, és nem állnak egyre értelmetlenebb szabályozások a fejlődés útjába.

Tovább »

2013. július 26., 14:20 Hama 2 hozzászólás

“Klaus sosem volt libertárius”

Szerzőnk szerint “inkább csak hangoztatta a neoliberális jelszavakat, cselekedni általában pont a fordítottját cselekedte, és igyekezett mindinkább megakadályozni az igazán szabad piac kifejlődését.”

Tovább »

2013. január 29., 12:44 Morvay Péter Szóljon hozzá »

James M. Buchanan (1919-2013)

Olyan intézményi ösztönzőkre van szükség, amely az egyes szereplők magánérdekeit a közérdekkel hozzák összhangba. Ez a politikai rendszerekben Buchanan szerint az alkotmányok feladata.

Tovább »

2013. január 12., 11:17 peterisz 1 hozzászólás

© Minden jog fenntartva! 2020 HVG Kiadó Zrt.