Hírcsatornák
Top témák: baloldali ellenzék demokrácia egyéni szabadság Európai Unió korrupció magyar gazdaságpolitika szabadpiaci eszmék szegénység versenyképesség állami szerepvállalás

CEU-ügy: KGB University Press

Ha nemzetbiztonsági kockázat, akkor hogyhogy az Oktatási Hivatal foglalkozott a Közép-európai Egyetemmel, és nem az Alkotmányvédelmi Hivatal? Ha nemzetbiztonsági kockázat, akkor miért törvényjavaslatot terjeszt elő a Kormány, és nem nyomozást rendel el az ügyészség?

Tovább »

2017. április 05., 12:29 Gallai Tamás Szóljon hozzá »

Hét éve hazudnak

Az a fiatal, aki például jövőre érettségizik, ugyanazokkal a kérdésekkel szembesül, ha újságot olvas, mint amelyek már a születésekor is alkalmasak voltak a mindenható államban hívő választók mozgósítására.

Tovább »

2015. május 05., 9:22 Nehéz-Posony Márton 5 hozzászólás

Nulla tudományos output

Meneküljön mindenki, amerre lát: a magyar felsőoktatás kóklerjeit mindig mindenki meg fogja védeni. Hoffmann Rózsának és Klinghammer Istvánnak valószínűleg soha nem lesz alternatívája.

Tovább »

2013. szeptember 14., 17:18 Tallián Miklós 5 hozzászólás

Majd megunjuk és hazamegyünk

A rezsicsökkentés, az egymillió új munkahely országában nem fordulhat elő az, hogy a nép közvetlenül a bőrén érezze a fájdalmat. Utólag persze majd igen, de azt majd jól ráfogják a multikra, a bankárokra, és minden rendben lesz.

Tovább »

2013. március 25., 11:13 Cseh Katka 7 hozzászólás

A tandíj a szolidaritásról is szól

“A szolidaritás mint alapvető érték nem kizárólagos baloldali monopólium, még ha ennek félreértésére baloldaliak külön pályázati projekteket is hirdetnek.” Vendégszerzőnk, Böcskei Balázs írása.

Tovább »

2012. december 22., 20:07 Böcskei Balázs 1 hozzászólás

Állam és diákforradalom

A télirózsás diákforradalom legmeglepőbb sajátossága, hogy mennyire őszinte és működőképes. A diákok – és részben, de nem mind, a hozzájuk csatlakozó értelmiségiek – derűsek, kreatívak, hisztériamentesek, taktikusak, meggondoltak, jó szervezők,…

Tovább »

2012. december 21., 0:34 Tokfalvi Szóljon hozzá »

Tandíj helyett szabadságdíj!

Szó sincs valódi felsőoktatási reformról. Ennek fő bizonyítéka az, hogy pénzkivonás történik a rendszerből, mikor tudjuk, hogy minden ország, amelyik prioritásként kezelte az oktatást, inkább erőn felül költött rá, semmint pénz vont ki belőle.

Tovább »

2012. december 18., 14:42 bell 5 hozzászólás

Önmagát finanszírozó nyomor

Ez az átalakítás – hiába van benne tandíj – a legkevésbé sem piac- és versenypárti. Nem öngondoskodást és előrelátást hoz majd, hanem sokak nyomorát, kevesek relatív jólétét, és félelmet a központosított hatalomtól. Polgár Dóra írása.

Tovább »

2012. december 06., 14:58 Polgár Dóra 7 hozzászólás

Tandíj: 2008-ban ki tiltakozott?

Amerikomán vagyok, ezért mindenesetre megjegyzem, hogy a világ tíz legjobb egyeteméből nyolc amerikai, és abból a nyolcból hét magánegyetem. Viszont minden liberális vonzalmam mellett labanc konzervatív is vagyok, ezért leszögezem,…

Tovább »

2012. december 05., 14:57 Tokfalvi 9 hozzászólás

© Minden jog fenntartva! 2020 HVG Kiadó Zrt.