Hírcsatornák
Top témák: baloldali ellenzék demokrácia egyéni szabadság Európai Unió korrupció magyar gazdaságpolitika szabadpiaci eszmék szegénység versenyképesség állami szerepvállalás

Mi lesz, ha elmegy mellettünk a világ?

Vajon hány kiváló magyar vállalat vesztett máris piaci pozíciókat a kiszámíthatatlan hazai környezet miatt? Az ország rossz hírneve árnyékot vet a magyar cégek reputációjára is. De megtapasztalhatták már ezt a tudományos élet szereplői is, akiknek létkérdés a nemzetközi színtéren való jelenlét.

Tovább »

2018. május 02., 12:12 Ansinn Szóljon hozzá »

Je suis Uber!

Talán a bosszúálló pitiánerség a legmegfelelőbb kifejezés annak leírására, amit a NER művel. Szerencsére tehetünk ellene: a piac mi vagyunk!

Tovább »

2016. február 12., 10:51 neocohn 3 hozzászólás

Taxis kollaboránsok

“Ellenőrizhetetlenné” válik? Ki által? Két fél önkéntes szerződéséről beszélünk. Az egész biznisz rajtam meg a cégen áll. Ha bármi bajom van velük, ne aggódjanak, rögvest átülök az egységsárga taxiba.

Tovább »

2015. január 06., 12:29 neocohn 5 hozzászólás

Osztály és társadalom

Mindenki tartozik magának azzal, hogy kihozza magából a maximumot, bármennyi is legyen az. Ha képes rá, legyen önálló, és ne legyen mások segítségére rászorulva.

Tovább »

2014. december 08., 10:51 Radácsy László 27 hozzászólás

Dohányipari tanmese

…úgy gondolták, lehet még belföldön is erősíteni, ha valahogy sikerülne visszaszorítani a nagy multi cégeket, amelyek nem engedik be a hozzájuk képest kis magyar vállalat termékeit az élelmiszerláncok polcaira.

Tovább »

2014. november 17., 10:49 Ansinn Szóljon hozzá »

Ganxsta állam és a kartell

Profi kartell nem működhet korrupt és korrumpáló állami háttér nélkül. A közös ezekben a központi kartellekben az, hogy a fogyasztó szempontja a legkevésbé érdekes az egészben.

Tovább »

2013. szeptember 17., 11:14 neocohn Szóljon hozzá »

Hogyan csináljunk taxis kartellt?

Ahol konszenzus van abban, hogy maga az árverseny számít provokációnak, ott a hatalomhoz segítségért forduló “érdekvédők” hangját természetesen meghallja az ugyanígy “gondolkodó” önkormányzat.

Tovább »

2013. március 28., 11:52 neocohn 9 hozzászólás

© Minden jog fenntartva! 2020 HVG Kiadó Zrt.