Hírcsatornák
Top témák: baloldali ellenzék demokrácia egyéni szabadság Európai Unió korrupció magyar gazdaságpolitika szabadpiaci eszmék szegénység versenyképesség állami szerepvállalás

A szabadságra épülő jövő története

Nem kell egységbe fogni senkit, mert az korláttá válik. Nem kell támogatási programokkal segíteni. Kényszerpályák helyett lehetővé kell tenni, hogy mindenki ott keresse a boldogulását, ahol arra lehetőséget lát, avval, amihez kedvet érez.

Tovább »

2017. augusztus 03., 10:38 Ansinn 6 hozzászólás

Az ellenzéket is le kell váltani

Közös ellenzéki jelöltre akkor szavaznánk, ha a leadott voks nem jelentené a garantált alapjövedelem, a progresszív személyi jövedelemadó, a földek visszaállamosítása és az egyéb politikai programok támogatását is.

Tovább »

2016. február 29., 9:33 Ansinn 25 hozzászólás

Szavazhatunk-e erre a baloldalra?

A baloldal szánalmas vergődése sajnos nem a baloldali szavazótábor magánügye. Ugyanis nincs harmadik, piacpárti blokk, amely hatékonyan, erőből tudna szembeszállni a bal- és a jobboldali szocialista etatizmussal.

Tovább »

2014. január 10., 12:06 neocohn 5 hozzászólás

Gondoljuk újra az ellenzéki együttműködést!

A kormányváltóknak kiindulásként valami olyasmit kell leszögezniük, hogy az együttműködés terjedelme és ideje korlátozott: a választások megnyerésére, az alkotmányos rend helyreállítására és egyenlő esélyeket biztosító választási rendszer kialakítására szól.

Tovább »

2013. szeptember 23., 9:44 Ansinn 5 hozzászólás

Szükség van-e ellenzéki összefogásra?

Lényegében mindkét oldal programja ugyanarról szól: elvonni a jövedelmet azoktól, akik megtermelik, és átcsoportosítani a preferált csoportok számára, akik egyáltalán nem mindig azok, amikről a jelszavak szólnak. Itt bizony a csókos kapitalizmus érdekcsoportjainak harca folyik.

Tovább »

2013. augusztus 30., 9:31 Ansinn 4 hozzászólás

Van-e értelme Bokros új pártjának?

Miért hallgatna akár az MSZP, akár a Bajnai-féle baloldali/centrista blokk Bokrosra? Miért érné meg nekik, hogy akár csak egy poszttal is megjutalmazzák azt, aki nyilvánvalóan nem “szociális”, hanem szabad piacgazdaságot fog hirdetni?

Tovább »

2013. április 11., 13:47 neocohn 5 hozzászólás

Az én türelmem már elfogyott

“Hiába intenek türelemre, nem várhatunk tovább. Ha így maradnak a dolgok, akkor belátható időn belül időskori nyomor és magány áll előttünk.” El nem hangzott beszéd a Milla 2012. október 23-i demonstrációján.

Tovább »

2012. október 31., 12:50 Ansinn 10 hozzászólás

Amiről Bajnai hallgatott

Bajnai Gordon a fideszes rendszervisszaváltás két alapvető problémájából csak egyre válasz. A demokráciát helyreállítaná – de mit kezdene a piacgazdasággal?

Tovább »

2012. október 24., 12:29 neocohn 11 hozzászólás

© Minden jog fenntartva! 2020 HVG Kiadó Zrt.