Hírcsatornák
Top témák: baloldali ellenzék demokrácia egyéni szabadság Európai Unió korrupció magyar gazdaságpolitika szabadpiaci eszmék szegénység versenyképesség állami szerepvállalás

TGM, Marx, Piketty és a jereváni rádió

Piketty is marxizáló, ha úgy tetszik posztmarxista, a marxi logikát követi írásaiban. Ő is azt gondolja, hogy van egy „felfedezésre” váró rejtett, nem látható mechanizmusa a tőkések, a tőkés nagyvállalatok érdemtelen vagyonszerzésének, a “kizsákmányolásnak”.

Tovább »

2018. február 08., 11:16 Tóth András Szóljon hozzá »

Új inkvizíció

Ahol a büntetéstől való félelem miatt az emberek nem mernek hibázni, ott a helyes cselekvésre se lesz senkinek bátorsága.

Tovább »

2017. szeptember 04., 16:40 Gallai Tamás Szóljon hozzá »

A baloldal morális atombombája

Sok baloldali úgy gondol egy ország jövedelmére, mint valami égből pottyant mannára, vagy éppen olajkutakból feltörő természeti kincsre, ami úgy igazságos, ha egyenlően osztják el. Nos, nem.

Tovább »

2015. április 16., 10:42 bell 23 hozzászólás

Akkor most ki is a futóbolond?

Az, hogy nem felzárkózás van, hanem lemaradás, hogy permanens gazdasági válság van, hogy alatta vagyunk a lehetőségeinknek, azt jelenti, hogy így nem működik a rendszer. Ezért hirdetjük itt a piacot, mert az működik.

Tovább »

2015. március 10., 15:45 bell 14 hozzászólás

Rinya

A fideszes médiabirodalom összes eleme a hagyományos tömegmédia legklasszikusabb (manipulációs) eszközeit alkalmazza. Az egész arról szól, hogy az utasítás és a vélemény a lehető leghatékonyabban jusson el H. Árpádtól a csatornák végén található fogyasztóig.

Tovább »

2013. július 10., 14:21 Tallián Miklós 2 hozzászólás

A tandíj a szolidaritásról is szól

“A szolidaritás mint alapvető érték nem kizárólagos baloldali monopólium, még ha ennek félreértésére baloldaliak külön pályázati projekteket is hirdetnek.” Vendégszerzőnk, Böcskei Balázs írása.

Tovább »

2012. december 22., 20:07 Böcskei Balázs 1 hozzászólás

Róna Péter levelét megírta

A felelőtlen eladósodás önkéntes volt. Ám az a politika, amit ő kínál, egyáltalán nem önként választható az értéktermelésre képes, szorgalmas, tehetséges emberek és vállalkozások részére.

Tovább »

2012. november 28., 14:28 bell 21 hozzászólás

© Minden jog fenntartva! 2020 HVG Kiadó Zrt.