Hírcsatornák
Top témák: baloldali ellenzék demokrácia egyéni szabadság Európai Unió korrupció magyar gazdaságpolitika szabadpiaci eszmék szegénység versenyképesség állami szerepvállalás

Ayn Rand: Az önzés erénye

Ha az ember fel akar lázadni egy ilyen hatalmas gonosz ellen, az embernek fel kell lázadnia az alapvető premissza ellen. Az első lépés megkövetelni az ember jogát egy erkölcsös élethez – azaz: felismerni egy erkölcsi kód szükségességét, mely segíti élete útját és kiteljesedését.

Tovább »

2016. január 29., 10:52 Kapitalizmus blog 16 hozzászólás

Ayn Rand: Mi a kapitalizmus?

Amerika gazdagsága nem úgy jött létre, hogy a köz áldozatokat hozott a közjóért. Hanem olyan szabad emberek termékeny zsenialitása által, akik a saját személyes érdekeiket követték, és megcsinálták a maguk szerencséjét.

Tovább »

2015. február 13., 9:47 neocohn 16 hozzászólás

A karácsonyi “üzleti kapzsiság” dicsérete

“A legjobb a karácsonyban pont az, amit a misztikusok általában leszólnak, méghozzá az, hogy elüzletiesedett. Az ajándékvásárlás (…) egy célt szolgál: azt, hogy örömet okozzunk másoknak.” Ayn Rand gondolataival kívánunk boldog karácsonyt.

Tovább »

2012. december 24., 8:08 neocohn 8 hozzászólás

Aki elvi kérdést csinál a kapitalizmusból

42 éves, nyugodt, határozott, racionális. Wisconsin állam képviselője, a kongresszus költségvetési bizottságának elnöke, Mitt Romney alelnök-jelöltje. De pontosabb, ha úgy fogalmazunk, hogy a republikánus elnökjelölt esze, legfőbb politikai értéke. Paul…

Tovább »

2012. október 12., 13:11 neocohn Szóljon hozzá »

© Minden jog fenntartva! 2020 HVG Kiadó Zrt.