Tisztelt Kormányszóvivő Úr!

 

Ön felháborodott hangú bejegyzésben kelt ki a The Washington Post ellen, amely elutasította olvasói levele közlését. A szerkesztők arra hivatkoztak, hogy a kifogásolt két cikk csak az online felületen jelent meg, ott pedig kommentben bárki számára nyitott a reagálás lehetősége, éljen vele.

Uram, ön egy amerikai szerkesztőségig fut, hogy a sajtószabadságért és a tájékoztatás pluralizmusáért aggódjon?

Magyarországon az ön által képviselt kormány tökéletesen megvalósította azt, amivel a The Washington Postot támadja.

Ön a hallgattassék meg a másik fél elvét kéri számon?

A magyar kormánysajtó egyes szerkesztőségei a jogerős helyreigazításokat nem közlik! Nemhogy az ellenvéleményeknek nem adnak teret, de a bizonyított hazugságaikat is fenntartják. Ha az ön felháborodása csak nyomokban is tartalmaz őszinteséget, most azonnal közbenjár azért, hogy az ilyen szennyportálok ne kapjanak állami forintokat.

Ön aggódik, hogy a Post korlátozza az olvasók hozzáférését az információkhoz, és ezzel cenzúrázzák az övéktől eltérő véleményeket?

WashingtonPost

Orbán Viktor strómanjai felvásárolták a teljes magyar vidéki sajtót, amelyből az ellenzéki hangot tökéletesen kipréselték! Ön nem kap teret Amerikában? Legitim, megválasztott ellenzéki képviselők rendszerszerűen nem jutnak felülethez – Magyarországon!

Önnek derogál kommentben reagálni?

Miért, kiváltságokat akar, mint Magyarországon, ahol lényegében ön szerkeszt? Mi, ellenzékiek, kommentben reagálunk évek óta, más lehetőséget ugyanis nemigen kapunk.

Ön azt írja, a 30 évesnél idősebb magyaroknak ismerős a The Washington Post mentalitása. Hogy az éppen olyan, mint a cenzúra a kommunizmusban, ahol kizárólag a párt szempontjai kaphattak teret a sajtóban, s azoknak, akik meg akarták tudni az igazságot, a sorok között kellett olvasniuk. Oda rejtették el ugyanis az okos újságírók és szerkesztők a valódi információkat, hogy azok ne essenek a cenzorok áldozatául.

Mondataival ön tökéletesen lefesti saját pártja sajtópolitikáját! Nem kell harmincévesnek lenni, elég felcsapni valamelyik vidéki lapot, és aki nem vak, pontosan látni fogja, hogy annak minden egyes betűje az önök hatalomban tartását szolgálja és nem a nyilvánosságot. Magyarországon az önökétől eltérő véleményeket már szamizdatban olvassák az emberek! Vagy ön szerint viccből indult a Nyomtass Te Is! mozgalom?

Kormányszóvivő Úr! Önök tönkretették a hazai sajtót. A kormánypárti médiából a legsötétebb kommunista időket idézve ismét ömlik az orosz propaganda, és Putyin mintáját követve fenyegetnek meg a munkájukat tisztességesen végző újságírókat. Megroppantották e gyönyörű szakma gerincét. Médiamunkásokká degradálták a vidéki újságírókat, akik belebetegednek az önök szellemi terrorjába.

És önnek van mersze egy kritikus vélemény miatt a tengerentúlon hepciáskodni. Az ön szavai azt bizonyítják, hogy vagy betegesen cinikus, vagy tökéletesen elszakadt a realitásoktól, és fogalma sincs arról, mit műveltek Magyarországgal.

A választások után megtanulhatja, milyen árnyékban élni Magyarországon, de egyet ígérhetek: minden erőmmel azon leszek, hogy ön akkor is ugyanolyan eséllyel jeleníthesse meg gondolatait egy újjáéledt, szabad sajtóban, mint bárki más. Ha lesz még hozzá kedve, ha nem süllyedt el szégyenében.

Kész Zoltán