Amennyiben a protekcionista galaxisgazdaságpolitika folytán nincs lehetőséged hozzáférni a Galaxis útikalauz stopposoknak legújabb számához, ne ess pánikba, segítünk.

hitchhikerAzért se ess pánikba, mert ennek a jobbára ártalmatlan bolygónak egy Magyarország nevű területén az a pletyka terjed: elfogyott a Xanax. Bár úgy hangzik, mint egy, a galaxis bármely, magára valamit is adó bárjában rendelhető koktél, a Xanax  egy tabletta, amit a földlakók akkor vesznek be, mikor pánikolnak. A gyógyszer elfogyásának híre úgy tűnik csak pánikkeltés volt, és sajnos itt a boltokban nem kapható az Útikalauz, melynek borítóján megnyugtató nagy betűkkel díszeleg a tanács: “Ne ess pánikba!”, úgyhogy mi most röviden leírjuk, mit tegyél, ha Magyarországra érkezel.

Magyarországot egy leginkább a vogonokhoz hasonlítható csoport uralja. Bürokrácia, korrupció, rigid könyörtelenség, undorító magatartás és még borzasztóbb művészet jellemzi őket is.

Ne felejtsd el magaddal hozni a törölköződet. A megszokott alkalmazás (szárítás, takarás) mellett a törölközőt be is lehet dobni. Ez egy olyan rituálé, ami nagyon is jellemző Magyaroroszágra. Sajnos el kell mondani, hogy nem mindenki dobja be önszántából a törölközőt, sokaknak megteszi ezt más.

Magyarország ideális hely lehet, ha a galaxis nyüzsgőbb részéből menekülni akarsz sok pénzzel. Itt más, tisztességes barátoddal biztosan nem fogsz találkozni, mert a vogonszerű kormánycsoport nagy hangsúlyt fektet arra hogy idegeneket ne engedjen be. Csak ha nagyon simlisek.

galaxy

Magyarország lakosainak egy jelentős része követte az intelligensebb emlősök példáját, és egy “Viszlát és kösz a halat, mely a fejétől bűzlik!” kiáltással elhagyta vagy elhagyná az országot. Na nem mintha baj lenne az itt maradt emberekkel. Szeretik ezt a kis országot, még ha nincsenek fjordjai sem.

A magyarok többsége egyébként nagyon is barátságos. Jót fog tenni neked, ha látod, nem csak neked vannak problémáid az idegeiddel. Sok, még nálad is rosszabb helyzetben lévő egyénnel fogsz találkozni. Marvin, a paranoid android itt nem számitana az átlagnál is lehangolóbbnak. A baj az, hogy a pánik és a letörtség Magyarországon nem egy irracionális félelem, hanem megalapozott reakció.

Magyarország jobbára ártalmatlan. Kerüld azért a vogonszerű szerzeteket, és az a legjobb, ha nem állsz szóba egy Magomed nevű emberrel.

Ha Magyarországon jársz és segítesz az embereknek, sikeres vagy, de nem értesz egyet a vogonszerű kormányzattal, abban a kitüntetésben lesz részed, hogy kinevez a vezetés ellenségnek. A sajtó megállás nélkül cikkezik majd rólad, és a fejed minden utcasarkon ki lesz plakátolva.

A Bábel-hal használata elengedhetetlen. Ezt az okos kis lényt itt sajnos nem ismerik, funkcióját egy tolmács nevű ember tölti be. A legvogonszerűbb lények, bármennyire is kedvesen szólsz hozzájuk, rád fognak ordítani: Tolmácsot kérek! Ha netalántán jószívűen odaadnád nekik a tartalék Bábel-haladat, nagy valószínűséggel sosem kapod vissza.

Mindezek ellenére Magyarország jó hely. Sok remek ember, olcsó élet, rengeteg látnivaló és program. Ha véletlenül lenne egy két rossz tapasztalatod, ne ess pánikba, bíztasd az itt lakókat, hogy tegyék még jobbá hazájukat.