Mielőtt az Európai Parlament mai döntése kapcsán beindul Habony Árpád propagandagépezete, jelezném a következőket.

1. Ez a határozat nem Magyarország ellen irányul, hanem az Orbán-kormány ellen, amely folyamatosan szégyent hoz az országra.

2. Ha valaki belép egy közösségbe, annak illik tiszteletben tartania a viselkedési normákat. Orbán rendszeresen odapiszkít az EU szőnyegére, így nem kell csodálkozni, ha rászólnak.

3. Ez egy figyelmeztetés, amelynek csak akkor lesz szankció a vége, ha Orbán továbbra sem hajlandó betartani a közösségi szabályokat.

Orbán-EP-MTI

4. A Brüsszel megállítását emlegetőknek nem árt tudni, hogy az Európai Parlament nem a brüsszeli bürokrácia, hanem egy, a magyar választók által is megválasztott demokratikus testület, és az EU-hoz csatlakozásról is népszavazás döntött.

5. A Fidesz megint azt fogja erre mondani, hogy az EU migránsokat akar telepíteni Magyarországra, csakhogy ennek a döntésnek nem a menekültügyi szabályok megsértése az egyetlen oka, hanem például az, hogy az EU egészében az összes ellopott uniós pénz fele Magyarországon tűnik el. Ezért telt be a pohár most az EP-ben.

6. Magyarország érdeke, hogy visszataláljunk oda, ahova történelmünk okán is tartozunk: a nyugati civilizációhoz. Ehhez ki kell húzni Orbán Viktor nyelvét Putyin seggéből, el kell zavarni ezt a zavarodott rezsimet és nemzeti érdekeinknek megfelelő partneri viszonyt kell kialakítani legfőbb gazdasági és biztonsági szövetségeseinkkel.

Így biztosíthatjuk a magyarság szabad jövőjét.

(Fotó: MTI)