Jog, közgazdaságtan, politikatudomány és földrajz. Tudom, hogy nagy a baj az oktatásban, de azért elvárná az ember hogy legalább a miniszterelnöknek legyen alaptudása ezekben a tárgyakban.

Prágában ért a hír, és meg mindig próbálom emészteni a mondatot:

A kommunizmus, akár csak a nemzetiszocializmus, a Nyugat szellemi termékeként látta meg a napvilágot. Nem Moszkvában, nem Kambodzsában és nem is Havannában találtak ki.

Prágai barátaim jót nevettek ezen a marhaságon, egészen addig amíg bele nem botlottunk egy oroszbarát tüntetésbe. Azon legalább csak alig páran lézengtek, de én egy olyan Magyarországra térek vissza, ahol ezek az emberek nem csak egy marginalizált, szedett-vetett, oroszok által pénzelt tüntetésen lődörögnek, hanem kormányon vannak.

A magyar miniszterelnök pofátlanul kiállt a kommunizmus áldozataira emlékezve beszélni egy mikrofonba, amit egy német talált ki  Amerikában, valószínűleg Kínában gyártottak, egy olyan öltönyben, amit a britek találtak ki és nem tudom hol gyártottak, de nem is érdekel, mert nem számít. Az viszont nagyon is fontos, hogy mindazt a sok baromságot, ami az öltöny viselőjének száján kifakadt, Moszkvában találták ki, mégis Magyarországon, a magyar miniszterelnök hangoztatja.

Putyin szerint 56-ot is a nácik vezérelték, de Orbánnak ez valószínűleg mindegy is, mert a nemzetszocializmus is a Nyugat szüleménye. Orbán beszédét leginkább a Dr. Strangelove, avagy rájöttem, hogy nem kell félni a bombától, meg is lehet szeretni cimű film egy részletéhez lehet hasonlítani. Kubrick alkotásában Dr. Strangelove, egy náci tudós, aki a hidegháború alatt Amerikát szolgálja, felvázolja a tervet a filmben bekövetkező nukleáris holokauszt esetére.

Dr-Strangelove

Az elképzelés szerint az emberi faj fenntartásának érdekében a szelektív szaporodáson van a hangsúly, így Dr. Strangelove végre kibontakozhat, elnyomott náci hajlamai végre a felszínre robbanhatnak, kajánul váltja az Elnök Úr megszólítást a Mein Führer, miközben addig nehezen mozgó karja a náci üdvözlésre a magasba emelkedik, és felkel a kerekesszékből. Orbán is végre kibontakozhatott. Elég csak becsukni a szemünket és fel-felharsanni hallhatjuk a szovjet, akarom mondani az orosz himnuszt (mindegy, a dallam nem változott).

Lehet, hogy a kommunizmust földrajzilag Nyugaton ötlötte ki Marx, de fura mód mégsem a dekadens Nyugat rendelkezett megvalósításának feltételeivel. Kommunista uralom jelenleg Kínában, Kubában, Laoszban, Észak-Koreában és Vietnámban van csak. Európán belül is csak ott volt kommunizmus (eltekintve a rövid életű korai próbálgatásoktól, pl. magyar Tanácsköztársaság), ahol a szovjetek “felszabadították” az ott lakókat. Ezen országok egyike sem önként választotta a kommunizmust, azt erőszakkal kellett megteremteni és megtartani.

Felháborító valóban, hogy vannak Nyugaton fiatalok, akik a rasszista és tömeggyilkos Che Guevara portréját idolizálva éltetik a kommunizmus embertelen eszményét. Ezek a fiatalok sosem életek a kommunista terror alatt, Orbán Viktor viszont igen. Neki jobban kéne tudnia, mivel átélte, amint a nyugati világrend legyőzte a kollektivista, centralizált szovjet rendszert. Úgy tűnik, nagy tüske ez a Miniszterelnök Úr szemében, aki előszeretettel hozza vissza az előző rendszer intézkedéseit és módszereit, és tünteteti ki és alkalmazza a kommunizmus szervienseit.

A kommunizmus áldozataira emlékezve méltatlan a Nyugatot hibáztatni, szembemenni a liberális demokráciával és a polgári érdékrenddel. Putyin pincsije az égvilágon semmit nem tesz a kommunizmus áldozatainak emlékéért, sőt.

(Fotó: scienceandfilm.org)