Hosszú Katinka története, mint cseppben a tenger, mutatja a magyar közélet fílingjét. Ha van valami, amitől a magyar politikai osztály fél és irtózik, mint ördög a szentelt víztől az az, amit Katinka csinál. Nem a sikerről beszélek, abban ők is szeretnek sütkérezni és azon élősködni.

Amit nagyon nem szeretnek: Katinka saját tehetségével, szorgalmával, erőfeszítésével kikapart sikerével anyagilag is függetlenné, önállóvá válik, akit nem tudnak kontrollálni, kézben tartani. Véleménye, saját akarata van. Vagyis polgár.

Nem függ az államtól, a rendszertől, sőt attól azt várja el, hogy szolgálja a szabad emberek törekvéseit.

A hűbéres sikere jó, a szabad polgár sikere veszélyes. A hűbéres sikere a miénk, nélkülünk nem is lenne, a polgár sikere életveszélyes, mert abból kiderül, hogy nincs ránk szükség. Azaz nem ránk, élősködőkre van szükség, hanem olyanokra, akik szolgálják a polgárt. Nekünk alattvaló versenyzőkre van szükség, nem szabad, független polgár versenyzőkre.

Ennél veszélyesebb az lenne, ha ez a szabadságigény egyszer tömegesen jelentkezne, mert az már forradalom. Nem fülkeforradalom, hanem valódi, polgári. Egy-egy magányos hőssel el tud bánni a rendszer, vagy bedarálja, vagy elüldözi. Egy biztos, egy lépést sem lehet hátrálni, mert akkor vérszemet kaphat a többi jobbágy, és átvedlik polgárrá. A begubózott bábból pillangó lesz.

Az ilyet csírájában el kell fojtani. Ez az egy nagyon megy nekünk, több mint száz éve, eltaposni minden polgári kezdeményt. Most is megindul az ellenállás, a Birodalom visszavág. A hűbéres békeedzők azonnal felsorakoztak és emlékeztették a lázadót és a potenciális lázadókat, hogyan is kell egy hűbéresnek viselkedni. És azonnal megindult a karaktergyilkosság, a kirekesztés is.

Katinka-MTI

A cikk valóságos vádbeszédként ismerteti a sikertörténetet. Nézzünk egy-két gyöngyszemet! Először is ott van az az amerikai idegenszívű férj, aki az ármány forrása:

Shane Tusup tehetsége úszóként a középszerre volt elegendő.

Ezt okvetlen meg kellett említeni. Kiss László középszerű úszóteljesítménye nem számít edzői sikerei értékelésekor, Tusup edzői sikereinél igen.

…tengerentúli szemüvegén keresztül kristálytisztán látta, hogyan viselkednek, kommunikálnak, váltják dollárkötegekre klasszisukat sportága olyan sztárjai, mint Michael Phelps vagy Ryan Lochte.

Pfújj! Ez a ronda pénzéhség. Ehhez csak a MÚSZ-nak és általában az uralkodó elitnek van joga.

kaliforniai bankárcsaládja

Jah, bankár ivadék, ez mindent megmagyaráz. És annak ellenére, hogy:

Kiss László szövetségi kapitány többször is győzködte Katinkát, jöjjön haza

az is csak a Shane Tusup kapzsisága, hiszen

Magyarországon …a szükséges feltételrendszert állami forrásból a szövetség és az egyesület biztosítja, sőt, az edzők és élversenyzők is komoly juttatásban részesülnek.

Tehát a szövetségi pénz elfogadása itt kapzsiság, hiba, a 12 millás szerződés elutasítása is hiba. Van sapka, nincs sapka.

Hosszú Katinka kvalitása, elhivatottsága így találkozott Shane Tusup úttörő edzéselméleti és üzleti szemléletével. (…) így az átlagos úszóévet hosszú, unalmas felkészülési szakaszok, egy-egy felkészülési és egy-egy főverseny jellemezte. Így viszont nem lehet pénzt keresni.

Ajaj, már megint ez a gyanús pénz. Gyúrjunk egy kicsit rá az emberek képmutató irigységére.

Aztán a pénzügyi sikerek, a prudens és ésszerű gazdálkodás vádpontokként vannak felsorolva. Tetejébe a pénzt a bankár család kezeli. Ez miért baj és miért érdekes? Ja, semmiért, csak újra le lehetett írni a bankár kapcsolatot, mint az ördöggel cimborálást.

Katinka lassan már kétmillió dollár nyereménynél tart, elmondásuk szerint (Sport and Style, 2013 ősz) az így szerzett jövedelmet Shane bankár édesapja kezeli. (…) De visszaforgatják ők is a bevételek egy részét. A sikerek és az otthonról hozott üzleti szemlélet segítségével azonban Katinka és az edző-menedzser-férj nem elégedett meg a zajos sportsikerekkel. Előbb Iron Lady néven sportmárkát,

Botrány, hogy Katinkára a férje és menedzsere nagyobb befolyással van, mint a MÚSZ, figyeljük meg, milyen finoman próbálnak éket verni közéjük, persze a hagyományos magyar családbarátság nevében:

Shane Tusup és Hosszú Katinka férj és feleség. Döntéseik mögött látszólag 50-50 százalék egyetértés, felelősség van. A döntéshozatalból kivett érték már más tészta. A sport már csak olyan, az edző kitalál, tervez, a versenyző edz, eszik, pihen, végrehajt. Shane edző és menedzser is egyben. Katinka úszik, végrehajt, Shane szervezés tekintetében érthetően nagyobb befolyással bír feleségére.

És mindennek a tetejébe:

A ma már 227 ezres Facebook-csoportjának köszönhetően nagyjából egymillió magyar embert érhet el hetente. Ez a print Nemzeti Sport napi elérésének cirka a négyszerese. Ergo, Hosszú nem függ a sajtótól.

Hosszú a sajtótól sem függ, ez bosszantó. Persze látni fogjuk, hogy ez utóbbi nem teljesen igaz, hiszen éppen a sajtó által folyik majd a karaktergyilkosság végrehajtása, a kirekesztés és az elüldözés.

Végül is a cikk ezen a kis ügyön keresztül jól szemlélteti azt a világlátást, ami több mint száz éve gondoskodik arról, hogy Magyarország ne tudjon felzárkózni a fejlett világhoz. Hogy egyszer végre beállhassunk a szabadság és jólét országai közé.

(Fotó: MTI)