Volt nekünk anno ez a “Magyarok Nyilai”. Képzeljük el, hogy a Magyarok Nyilai házakat, és nem csak lábtörlőket gyújtott fel! Képzeljük el, hogy a Jobbik félkatonai szárnya a Magyarok Nyilai! Képzeljük el, hogy a Jobbik az Európai Néppárt tagja! Abszurd? Nem annyira, mint hinnénk! A palesztin Fatah ugyanis a Szocialista Internacionálé tagja, és az Európai Szocialisták pártjának is megfigyelő státuszú része.

Néhány hete példátlan erőszakhullám söpör végig Izraelen. Október elején egy zsidó, civil telepes házaspárt saját autójukban lőttek agyon palesztin terroristák. A támadást néhány napra rá a Fatah katonai szárnyának (Al-Aksza Mártírjainak Brigádjai) egyik “bedolgozója” vállalta magára. A telepesek halálát ünneplő palesztin tüntetésen pedig szemtanúk szerint a Fatah zászlói voltak többségben. A Fatah dominálta, Mahmúd Abbász által vezetett Palesztin Felszabadítási Szervezet (“a palesztin nép hivatalos képviselője” – ENSZ) egyik vezetője pedig “hazafias kötelességnek” nevezte a telepesek legyilkolását.

Az már csak hab a tortán, hogy az egyik, Jeruzsálem óvárosában történt késelést, amelynek egy zsidó diák esett áldozatul, az Al-Aksza egyik vezetője “természetesnek” nevezte.

Természetesen az emberrablásokban és a másként gondolkodók megkínzásában is utazó Al-Aksza nem is lenne palesztin terrorszervezet, ha nem vonzódna izraeli civil célpontok lövetéséhez. A 2014-es gázai konfliktusban a Fatah katonai szárnya a bizalomgerjesztő nevű Iszlám Dzsiháddal közösen rakétázott bármit, amit ért Izrael területén.

A Brigád év elején arról posztolt a hivatalos Facebook-csatornájukon, hogy felmondja a fegyverszünetet és „elsöpri a cionizmust”. Október elején pedig a csoport azt is bejelentette: olyan rakéták birtokába jutott, amelyek már nagyobb távolságba is kilőhetőek. Nyilván nem kérdés, hogy hova…

Merénylet után (fotó: MTI)

Merénylet után (fotó: MTI)

Miért írtam le a fentieket? Egyrészt azért, hogy tisztán lássuk: szépen lehet riogatni a Hamasz-mumussal, de hölgyeim és uraim: ez itt a mérsékelt palesztin nacionalizmus! Ez Mahmúd Abbász pártja! És ezen az sem változtat, hogy a Fatah és az Al-Aksza szervezetileg széttöredezett, sok sejtje helyi kiskirályok kezében van, a jelenlegi Fatah valójában nem ura a szervezetnek, és nem ők hozták létre (hanem Arafat): ha Abbász és a Fatah vezetése nem tud rendet tartani a saját háza táján, ne vállaljon felelős pozíciót!

Másrészt azért, hogy rámutassak a nyugati baloldal képmutatására: ezek az ő hőseik! Mint a zsinagógában lövöldöző marx-mao-guevara-sztálin-kitudjamiista PFLP.

A holdkóros alterbalosoktól nem várok semmit (a palesztin kendő viselésén túl), de a szocdemek részéről érthetetlen, hogy ilyenekkel vállalnak közösséget nemzetközi szervezeteikben. A zsidók szenvedése csak addig kell nekik, amíg lehet vele fasisztázni, meg riogatni: a hús-vér zsidó élete viszont ugye nem váltható szavazatokra. A soá fekete-fehér képei mellett lehetne nézegetni a fotókat a jeruzsálemi buszrobbantásról is, kedves elvtársak! Az most történik, az színes! Az ellen most kéne tenni, ha mernétek! És nem kéne olyanokkal haverkodni, akiknek a vérebei úgy néznek ki, úgy beszélnek, úgy viselkednek, mint az IS!

Jó, a buszt Jeruzsálemben nem a Fatah robbantotta fel, nem ők késeltek izraeli civileket 20 (!) alkalommal az elmúlt egy hétben, és most éppen rakétákat se ők lőttek ki Izraelre. Ám ezekben az esetekben is teljes a részvétlenség. Izraelnek nemcsak az önvédelemhez nincs joga, de a jelek szerint még együttérzésre se számíthat. Nekik csak nyelni van joguk.

israel

És nem, nem fogom lefutni a kötelező köröket, hogy fegyvertelen palesztin tüntetőket lelőni, meg az Al-Aksza mecsetet megrohanni elfogadhatatlan. Egyrészt azért nem, mert számomra ez egyértelmű. Másrészt azért sem, mert a rajtam a kettős mércét számon kérő “másik oldal” az izraeli bűnök elítélése után úgy mér “egyenlően”, hogy annyit tesz hozzá: a zimperialista Izraelt, esetleg a zsidó népet el kell pusztítani!

Az Izrael-ellenes baloldal éppen áldozatot hibáztat. Nem baj, hadd tegye. Egyszer majd megjelenik az írás a falon…