I.

“A magánnyugdíjpénztárakban még megmaradt megtakarításokra is rátenné a kezét a kormány. Az NGM által beterjesztett törvénymódosítás szerint mintegy 200 milliárd forint kerülne vissza az államkasszába, miután a pénztárakat teljesíthetetlen elvárások elé állítják.

Mindezt a jövő évi központi költségvetés megalapozásáról szóló salátatörvény egyik pontjával tennék, amely úgy rendelkezik, hogy jogutód nélkül végelszámolással megszűnik az a magán­nyugdíjpénztár, amelyiknél a tagdíjfizető tagok száma az előző hat hónap átlagában legalább két hónapon keresztül nem éri el a teljes taglétszám 70 százalékát.” (Forrás: Népszabadság)

II.

“Pontos számokkal nem rendelkezünk, de az MNB adatai alapján arra lehet következtetni, hogy a magánnyugdíjpénztárak tagjai nem nagyon fizetnek havi tagdíjat és az erre fordított pénztári erőfeszítések sem voltak célravezetők. Ha ez így marad a jövőben, akkor rövid időn belül a megmaradt négy (Budapest, Horizont, MKB, Szövetség) szereplő is lezárhatja tevékenységét a törvényváltozások miatt.” (Forrás: portfolio.hu)

III.

“Rablás

fegyver365. § (1) Aki idegen dolgot jogtalan eltulajdonítás végett úgy vesz el mástól, hogy evégből

a) valaki ellen erőszakot, illetve az élet vagy a testi épség elleni közvetlen fenyegetést alkalmaz, vagy

b) öntudatlan vagy védekezésre képtelen állapotba helyezi,

bűntett miatt két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(…)

(3) A büntetés öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztés, ha a rablást

a) fegyveresen,

b) felfegyverkezve,

c) csoportosan,

d) bűnszövetségben,

e) jelentős értékre,

(…)

követik el.”

(Forrás: 2012. évi C. törvény a Büntető Törvénykönyvről)

IV.

“Tüntetést rendeznek civilek a magánnyugdíjpénztárakban maradt vagyonok állami lenyúlása ellen kedden este hat órától a József nádor téren. A megmaradt magánnyugdíjpénztárakat is ellehetetlenítő törvénytervezet hírére alakult 60 ezren a MAGÁN nyugdíjukért Facebook-csoportnak vasárnap reggel közel háromezer támogatója volt.” (Forrás: hvg.hu)

V.

Mire várunk?