A Polgári Platform mély megdöbbenéssel értesült arról, hogy több ismert közéleti szereplőt, köztük az adóhivatal elnökét és a miniszterelnök tanácsadóját korrupció vádja érte, ráadásul olyan körülmények között, hogy nehezen tudják megvédeni magukat. Mi nevezett személyekről semmi ilyesmit föl nem tételeznénk.

Éppen ezért, megvédve Magyarország, ill. ami azzal egyenértékű: a kétharmados magyar kormány méltán jó hírnevét, lehetőséget nyújtva az ügyben a nyilvánosság előtt meghurcolt személyek tisztázására, a Polgári Platform meghívja őket, mint komoly, állami üzletembereket, közszolgákat és politikusokat az Egyesült Államokba egy vacsorára.

A vacsorát New York-ban, a Magyar Házba, esetleg a magyar ENSZ-képviseletre, vagy annak környékére szerveznénk, a javasolt időpont: 2014. december 5.

Az érintett közszereplőkkel a Polgári Platform az időpont véglegesítése érdekében, a média segítségét is kérve, további egyeztetésbe kezd. Bízunk abban, hogy ezzel a lépéssel segítjük az ügy tisztázását, a beutazási tilalomról szóló magyarellenes rémhírek csattanós cáfolatát.

Kész Zoltán
elnök, Polgári Platform

(Kiemelt kép: Krisztina O”Brien, hvg.hu)