Sajtóközlemény

A Polgári Platform választ vár Magyarország kormányától, hogy a nemzeti adóhivatal elnökét miért tiltották ki az Egyesült Államokból. Igaz-e a hír, hogy azért, mert korrupt?

Ha Magyarország adóhivatalának vezetője korrupt, akkor hogyan lehet bármely magyar állampolgár nyugodt afelől, hogy a befizetett adóját nem lopják el? Hogyan tudjunk nyugodt szívvel adót fizetni egy ilyen helyzetben?

nav-hvg

Ebben a kritikus helyzetben egyenes, nyílt, a polgárokkal szóba álló kormányzati választ várunk. Ha nem kapunk, kénytelenek leszünk azt gondolni, hogy Magyarország miniszterelnöke és Magyarország kormánya bűntársa ebben a korrupcióban az adóhivatal elnökének. Az ezzel kapcsolatos petíció itt írható alá.

A petíció

Mi, Magyarország polgárai, adófizetői, tehát az adófizetésünk alapján Magyarország fenntartói, arra kérjük Magyarország kormányát, adjon azonnali magyarázatot a nemzeti adóhivatal vezetőinek korrupciógyanús ügyeire, az ezzel kapcsolatos amerikai vádakra, és arra, hogyan történhetett meg a nemzeti adóhivatal vezetőinek kitiltása az Egyesült Államokból. Erre azért van szükségünk, hogy nyugodt szívvel fizessünk adót és ne gondoljuk azt, hogy adónkat az állam jelenlegi működtetői ellopják.

 

Kész Zoltán

elnök, Polgári Platform

 

(fotó: hvg.hu)