Nekünk, piacpártiaknak a hajunk szála rendre az égnek áll, amikor olvassuk TGM-nek a kapitalizmussal, piaccal, gazdasággal kapcsolatos állításait. Ennek ellenére szeretjük, mert erkölcsi és szolidáris iránytűje általában nagyon is rendjén működik.

Azaz működött egészen a legutóbbi, Izrael és mi című cikkéig, itt ugyanis, a gázai mágneses viharban ez az iránytű rendesen összezavarodott.

Kedves TGM, gázapárti utcai “békeharcosok”, médiamunkások, és nem utolsó sorban palesztinpárti európai politikusok!
Ha valóban szolidárisak vagytok a gázai arab gyerekekkel, és nem akartok több gyerekáldozatot látni, akkor annak van egy nagyon egyszerű elintézési módja:

Ne tessenek több gyerekhullát rendelni a Hamásztól!

Ugyanis ezek a civil áldozatokról szóló fotók az önök megrendelésére készülnek. A pallywoodi kamu filmgyár termékei kizárólag az önök piaci igényeinek kielégítésére jönnek létre.

A magyarázat roppant egyszerű. Az mindenki számára világos, hogy az izraeli és a palesztin-arab haditechnika nem említhető egy lapon. Ennek az ügynek a katonai rendezésére Izrael részéről néhány órába, kényelmes üzemmódban néhány napba telne.

Ez az elsöprő fölény azért nem érvényesülhet, mert van két nagyon erős fegyver az arab oldalon, ami kiegyenlíti ezt a katonai erőfölényt: Izrael állam és a lakosság döntő többségének a morálja, és az európai lakosság többségének a humánuma. Izrael nem akar népirtani, arab vért ontani, az átlag európai polgár pedig nem akar a világon máshol sem hullahegyeket látni, mert a 20. században elege lett a háborús vérontásokból.

E két ok miatt működött jól a civil védő pajzs, és ezt a Hamász nagyonis  jól tudja. Tudja, hogy a zsidó katona nem akarja lelőni az arab gyereket, ezért mögé lehet bújni, és mögüle tüzelni. Tudja, hogy az európai polgár szolidáris a gyengékkel, üldözöttekkel, és felháborodik, ha gyalázatos dolgokat lát, hall.

Na most, ha ez a fegyver működik, akkor ezt kell használni. Ezért igyekszik a Hamász maximalizálni azt a járulékos civil veszteséget, aminek a minimalizálására pedig Izrael mindent megtesz, amit csak megtehet. Így alakult ki az a helyzet, hogy a humánus és szolidáris európai közvélemény lett lényegében a gyerekhullák legnagyobb megrendelője. A megoldás is roppant egyszerű, ki lehet próbálni.

gaza-hvgAmi a mértékadó médiát és az európai politikai elitet illeti: tessék mélységesen felháborodni a Hamász civil pajzs használatán, és tegyenek meg mindent azért, hogy Európa azonnal vonjon meg mindenféle pénzügyi segélyt a palesztinoktól mindaddig, amíg ilyen módszereket alkalmaznak! Tessék elhinni, a dolog működni fog. Ha így fognak reagálni a civil pajzs használatára, akkor az lesz az utolsó nap, amikor civil áldozatokról hírt hallunk Gázából. Persze tudom, hogy nem találtam fel a spanyolviaszt, az illetékesek is pontosan tudják, hogy így lehetne nagyon gyorsan és olcsón beszüntetni ezt a gyalázatot. Hogy mégsem teszik meg, annak oka van.

Az antiszemitizmus ma nem szalonképes, de nem azt jelenti, hogy nem is létezik, és ne lenne ma is nagyon erős Európában, sőt. Nyíltan csak ritkán lehet vele előállni, tehát leginkább az “anticionizmus”, Izrael politikájának a kritikája mögé bújva lehet csak tovább működtetni.

De talán soha nem lógott ki ennyire a lóláb, talán soha nem volt ennyire nyilvánvaló a hazugság, mint ma. Frászt érdekli ezeket a palesztinpárti köröket a sok gyerekhalál, meg egyéb civil áldozat. Párhuzamosan történnek a tömeggyilkosságok Szíriában, Irakban, Afrikában, nagyságrenddel több ártatlan áldozattal, és sehol nem látunk komoly felháborodást, tiltakozást. Szíriában már bőven 100 ezer felett van az áldozatok száma, Afrikában folyamatos a népirtás. Az ISIS a keresztény városok számára meghirdette a muszlim demokráciát: választhatsz! Áttérsz muszlimnak, vagy elmenekülsz, meghalsz! Keresztre feszítenek keresztényeket, gyerekeket fejeznek le, de hol van a szolidáris felháborodás?

Egy probléma van ez utóbbi aljas gyilkosságokkal: egyikért sem lehet felelőssé tenni sem Izraelt, sem Amerikát.