A Kapitalizmus blog a piaci versenybe való beavatkozásnak, a szabad sajtó működését lehetővé tevő médiavállalkozások megfenyegetésének, a magántulajdon szentsége elleni ostoba, rövidlátó és antikapitalista támadásnak tartja az un. reklámadó bevezetését.

Tiltakozunk a sajtó életébe történő bármilyen állami beavatkozás ellen.

Azt szeretnénk, ha Magyarország is átvenné az amerikai alkotmány első kiegészítésének szellemiségét: a törvényhozás “nem alkothat törvényt vallás alapítása vagy a vallás szabad gyakorlásának eltiltása tárgyában; nem csorbíthatja a szólás- vagy sajtószabadságot (…).”

Fekete

Botrányosnak tartjuk, hogy ha a kormány, ill. az állampárt gondol egyet, akkor új adót vezethet be a hatalom kontrollját jelentő független sajtó megfékezésére, a politikai ellenfelek, a civil szféra ellehetetlenítésére. Vagy csak az állampolgárok szimpla kifosztására.

Tiltakozunk az ellen, hogy politikusok úgy gondolják: megszabhatják egy piaci szereplőnek, mennyi profitot termelhetnek.

Egyetértünk a Reklámszövetség állásfoglalásával: “a tervezett reklámadó a tavalyi javaslatnál is súlyosabb terheket róna a magyar médiavállalkozásokra, amelyek jelenleg is számos adónem formájában járulnak hozzá a közös teherviseléshez.”

Elég volt.