Ez a nap is eljött: elindul Magyarország első individualista, szabadpiaci blogja. Hogy kik vagyunk és mit akarunk? Van köztünk konzervatív, liberális és libertárius, de hagyjuk is most a címkéket, amúgy is itt szerepelnek a címlapon, a Kapitalizmus blog című kis kasztniban, jól beskatulyázva, de bármelyiküket is használjuk, a lényeg, hogy két lábbal az egyéni jogok, a nem szociális, hanem szabad piacgazdaság, a magántulajdon, az alkotmányos joguralom, a képviseleti demokrácia talaján állunk. És nem akarjuk elfoglalni a Wall Street-et.

Régóta érlelődik e blog munkatársaiban, hogyan teremtsünk fórumot a reálisan létező szabadságvágynak. Végül döntöttünk: a blog kis lépés nekünk, de egy nagy lépés (lehet) a szabad társadalom, a szabadversenyes piacgazdaság megmaradt barátainak, akiket az elhíresült elmúltnyolcév szoclib kormányzása és az elmúlt közel másfél év "nemzeti együttműködési" ámokfutása sem tudott eltántorítani attól, hogy Magyarország többet érdemel ezeknél

Célunk azonban nem elsősorban az, hogy naponta reagáljunk a kormányzati jobbos és az ellenzéki balos szocializmusokra. Inkább elméletileg is boncolgatnánk a szabadság filozófiáját. Értelmes, individualista, kapitalizmus-barát gondolatokat kínálnánk a nacionalista, paternalista, protekcionista kormányzati őrülettel, valamint a kiüresedett szociáldemokrata és életidegen ökozöldséggel szemben.

Ma Magyarországon kizárólag szocialista pártok ülnek a parlamentben, legyenek azok narancssárga, vörös, zöld vagy barna szocialisták. Eltérő mértékben ugyan, de egyikük sem tiszteli az egyén jogait, a joguralmat, a kapitalizmus, a piac törvényeit – de hát arra vagyunk mi. Keresni fogjuk az egyre terjeszkedő államiság alternatíváit, és meg is fogjuk őket találni.

Nem kevesebbet akarunk, mint hogy morális alapon védjük meg a kapitalizmust (erről bővebben a Magunkról rovatban), mint az egyetlen társadalmi rendszert, amely a szabad, produktív egyének szorgalmát jutalmazza, így az egész közösség számára lehetőséget nyújt: szabadságra, prosperitásra, eszmék és áruk békés, szabad cseréjére. 

Céljainkról, jövőbeni terveinkről természetesen rendszeresen beszámolunk ezeken a virtuális hasábokon (szeretnénk például rendszeres találkozókat, konferenciákat is tartani, szabadpiaci think tank-et működtetni, könyveket kiadni, ilyenek). Reméljük, egyszer tényleg eljön a szabadság, és rendet szül nekünk.