Hírcsatornák
Top témák: baloldali ellenzék demokrácia egyéni szabadság Európai Unió haveri kapitalizmus korrupció magyar gazdaságpolitika szabadpiaci eszmék szegénység versenyképesség

Az európai versenyképességről

Hogyan néz ki a következő két év egy kisvállalkozás számára? (Fotó: MTI)

A nyugat-európai országok a jóléti intézkedések ellenére kapitalista államok, és nem pogátsaizmus-matolcsyzmus-bogárlászlóizmus és egyéb, a harmadik világba vezető harmadik utas módon költekeznek, hanem igyekeznek értelmesen tenni mindezt.

Tovább »

2014. augusztus 12., 12:51 Tallián Miklós 1 hozzászólás

A brezsnyevi pangás korszaka jöhet

Brezhnev

A gazdaságilag nacionalista állam virágzásnak az ára a magángazdaság szenvedése, a beruházások visszaesése, a tőke menekülése. Leginkább a brezsnyevi pangás korszakához lehet hasonlítani ennek a politikának a sorsát.

Tovább »

2013. február 04., 12:19 Tóth András 6 hozzászólás

Rémálommá vált a “tündérmese”

ipar-mti

Vezetőink beleragadtak a virtuális valóságba. Ezt Matolcsy később el ismerte, amikor “magyar tündérmeséről” beszélt. Nos, a kormányt fogva álmodni még autóvezetés közben sem ajánlott, országot kormányozva nem kevésbé veszélyes.

Tovább »

2012. szeptember 10., 13:37 Ansinn 3 hozzászólás

A Fidesz és a harmadik ipari fülkeforradalom

chaplin

A Fidesznek a munka, termelés ódon világképe alapján kialakított politikája rövidtávon még el is menne, hiszen a változások még csak most vannak elterjedőben. De az, hogy az oktatási rendszert is ennek fényében alakítja át az Orbán-kormány, az már az ország jövője elleni súlyos vétség.

Tovább »

2012. szeptember 05., 11:57 Ansinn 2 hozzászólás

© Minden jog fenntartva! 2017 HVG Kiadó Zrt.