Hírcsatornák
Top témák: baloldali ellenzék demokrácia egyéni szabadság Európai Unió korrupció magyar gazdaságpolitika szabadpiaci eszmék szegénység versenyképesség állami szerepvállalás

Hogyan csináljunk igazságosan oligarchiát?

Sokan izgalomba jöttek, amikor a Mandiner, pontosabban a Neumann János Egyetemmel együttműködésben készülő Makronóm rovat hírül adta, hogy Piketty “kiszámolta”, miszerint Magyarországról “több profit megy ki Nyugatra, mint amennyi uniós…

Tovább »

2018. január 24., 13:14 Tokfalvi Szóljon hozzá »

Az európai versenyképességről

A nyugat-európai országok a jóléti intézkedések ellenére kapitalista államok, és nem pogátsaizmus-matolcsyzmus-bogárlászlóizmus és egyéb, a harmadik világba vezető harmadik utas módon költekeznek, hanem igyekeznek értelmesen tenni mindezt.

Tovább »

2014. augusztus 12., 12:51 Tallián Miklós 1 hozzászólás

A brezsnyevi pangás korszaka jöhet

A gazdaságilag nacionalista állam virágzásnak az ára a magángazdaság szenvedése, a beruházások visszaesése, a tőke menekülése. Leginkább a brezsnyevi pangás korszakához lehet hasonlítani ennek a politikának a sorsát.

Tovább »

2013. február 04., 12:19 Tóth András 6 hozzászólás

Rémálommá vált a “tündérmese”

Vezetőink beleragadtak a virtuális valóságba. Ezt Matolcsy később el ismerte, amikor “magyar tündérmeséről” beszélt. Nos, a kormányt fogva álmodni még autóvezetés közben sem ajánlott, országot kormányozva nem kevésbé veszélyes.

Tovább »

2012. szeptember 10., 13:37 Ansinn 3 hozzászólás

A Fidesz és a harmadik ipari fülkeforradalom

A Fidesznek a munka, termelés ódon világképe alapján kialakított politikája rövidtávon még el is menne, hiszen a változások még csak most vannak elterjedőben. De az, hogy az oktatási rendszert is ennek fényében alakítja át az Orbán-kormány, az már az ország jövője elleni súlyos vétség.

Tovább »

2012. szeptember 05., 11:57 Ansinn 2 hozzászólás

© Minden jog fenntartva! 2018 HVG Kiadó Zrt.