Hírcsatornák
Top témák: baloldali ellenzék demokrácia egyéni szabadság Európai Unió korrupció magyar gazdaságpolitika szabadpiaci eszmék szegénység versenyképesség állami szerepvállalás

A Fidesz és a piacgazdaság: kiütés

A Fidesznek nem Magyarország az első, hanem a saját oligarchikus hatalma, ezért nem tesz mást, mint populista intézkedéseket hoz. Az a párt, amely évtizedekre eladósítja az országot az oroszoknak, nem lehet hiteles a szabad piacot támogatók körében.

Tovább »

2018. április 06., 9:09 Hama Szóljon hozzá »

Propaganda, álom és valóság

Az új kormánynak mérsékelnie kell a termelésre rakódó terheket. Akkor remélhető, hogy megnő a növekedési potenciálunk, hogy felpezsegnek az innovációk, valóra válnak az álmok.

Tovább »

2014. február 25., 10:30 Ansinn 3 hozzászólás

Akkor most temessük az egykulcsos adót?

Nem elég csak az egykulcsosról beszélni: nézzük meg a teljes teljes üzlet-, verseny- és magántulajdon-ellenes gazdaságpolitikai környezetet is hozzá! A valódi, minden kivételezés és jóváírás nélküli flat tax melletti főbb érveket a kínos magyar tapasztalat sem kérdőjelezi meg.

Tovább »

2013. november 21., 10:27 neocohn 6 hozzászólás

Hogyan adóztatna meg minket az ellenzék?

Azonos a pártprogramokban, hogy nem kívánják csökkenteni az állami jövedelem elvonás mértékét. Eltérés abban van, hogy milyen szerkezetben kívánják a pénzt rá beszedni és milyen mértékben terhelik a különböző jövedelemtulajdonosokat.

Tovább »

2013. október 09., 8:18 Ansinn 1 hozzászólás

Újabb állami bankrablás

A potenciális beruházók nem jönnek, aki már itt van, keresi a vészkijáratot. Végül is ki szereti az ötletszerűen felbukkanó új szektorális adókat, a jogbiztonságot hallomásból sem ismerő viszonyokat, a bármikor bekövetkező újabb bankrablás lehetőségét?

Tovább »

2013. június 19., 11:55 neocohn 2 hozzászólás

Mentsük meg a Fidesz “ősbűnét”!

Az egykulcsos több adóegyszerűsítésnél: egy testet öltött szabadságpárti filozófiáról van szó. Egyik lényege az, hogy a kiadásokat is drámaian csökkentjük, kivesszük az állami feladatok közül, ami nem oda való. És pláne nem kapcsolható hozzá semmilyen gazdasági és politikai centralizáció, újraállamosítás.

Tovább »

2012. november 21., 13:36 neocohn 16 hozzászólás

© Minden jog fenntartva! 2018 HVG Kiadó Zrt.