Hírcsatornák
Top témák: baloldali ellenzék demokrácia egyéni szabadság Európai Unió haveri kapitalizmus kapitalizmus korrupció magyar gazdaságpolitika szabadpiaci eszmék szegénység

Ayn Rand: Az önzés erénye

rand

Ha az ember fel akar lázadni egy ilyen hatalmas gonosz ellen, az embernek fel kell lázadnia az alapvető premissza ellen. Az első lépés megkövetelni az ember jogát egy erkölcsös élethez – azaz: felismerni egy erkölcsi kód szükségességét, mely segíti élete útját és kiteljesedését.

Tovább »

2016. január 29., 10:52 Kapitalizmus blog 16 hozzászólás

Ayn Rand: Mi a kapitalizmus?

AynRand

Amerika gazdagsága nem úgy jött létre, hogy a köz áldozatokat hozott a közjóért. Hanem olyan szabad emberek termékeny zsenialitása által, akik a saját személyes érdekeiket követték, és megcsinálták a maguk szerencséjét.

Tovább »

2015. február 13., 9:47 neocohn 16 hozzászólás

Fű alatt

cannabis

Jogom van nem használni ezeket a szereket, de nincs jogom, senkinek sincs joga beleszólni abba, hogy más mit fogyaszt, amíg ezzel másoknak nem árt. Márpedig ezzel mindenki maximum önmagában tesz kárt.

Tovább »

2014. december 10., 11:19 Hama 4 hozzászólás

Szerény javaslat

Klarissza, az idén született első magyar baba (fotó: MTI)

Ha tényleg minden többé-kevésbé a józan elvárásoknak megfelelő, akkor hogyhogy mégsem valósulnak meg a tervezett gyerekek?

Tovább »

2014. szeptember 29., 9:02 Tallián Miklós 2 hozzászólás

Margaret Thatcher példája

(Fotó: MTI)

Ami megkülönbözteti a mi nemzetmentőinktől: az egyéni szabadságba és a vele együtt járó egyéni (nem közösségi) felelősségbe és a szabad piacba vetett hit.

Tovább »

2013. április 09., 11:10 Tokfalvi 2 hozzászólás

Egy európai föderáció veszélyei

EU flag

Az EU-nak fontos szerepe van az emberi jogok érvényesülésének kikényszerítésében és a nyílt protekcionizmus megakadályozásában. Csakhogy hosszú távon az intézményi ösztönzőket is figyelembe kell venni.

Tovább »

2012. november 26., 18:04 peterisz 5 hozzászólás

Mentsük meg a Fidesz “ősbűnét”!

flattax

Az egykulcsos több adóegyszerűsítésnél: egy testet öltött szabadságpárti filozófiáról van szó. Egyik lényege az, hogy a kiadásokat is drámaian csökkentjük, kivesszük az állami feladatok közül, ami nem oda való. És pláne nem kapcsolható hozzá semmilyen gazdasági és politikai centralizáció, újraállamosítás.

Tovább »

2012. november 21., 13:36 neocohn 16 hozzászólás

© Minden jog fenntartva! 2017 HVG Kiadó Zrt.