Hírcsatornák
Top témák: baloldali ellenzék demokrácia egyéni szabadság egészségügy Európai Unió haveri kapitalizmus korrupció magyar gazdaságpolitika szabadpiaci eszmék szegénység

Hát, pénz, az nincs, elvtársak

tüntetés-hvg

Érdemes lenne azért is tüntetni, hogy a politika végre őszintén beszéljen a választókhoz: az állami finanszírozás ezekben a rendszerekben nem fenntartható, és nem is indokolt fenntartani.

Tovább »

2016. február 08., 10:20 Nehéz-Posony Márton 11 hozzászólás

Hét éve hazudnak

Reálisan létező egészségügy (fotó: hvg.hu)

Az a fiatal, aki például jövőre érettségizik, ugyanazokkal a kérdésekkel szembesül, ha újságot olvas, mint amelyek már a születésekor is alkalmasak voltak a mindenható államban hívő választók mozgósítására.

Tovább »

2015. május 05., 9:22 Nehéz-Posony Márton 5 hozzászólás

Fű alatt

cannabis

Jogom van nem használni ezeket a szereket, de nincs jogom, senkinek sincs joga beleszólni abba, hogy más mit fogyaszt, amíg ezzel másoknak nem árt. Márpedig ezzel mindenki maximum önmagában tesz kárt.

Tovább »

2014. december 10., 11:19 Hama 4 hozzászólás

A szabad piac az igazi “gyorsítósáv”

Kórház az elviselhetőség szélén (fotó: MTI)

A hálapénzzel is egyfajta piaci logikát imitálunk a piac nélküli, állami kényszer-szolidaritás rendszerében. A megoldás: valódi piaci viszonyok bevezetése azon a területen, amit ezidáig “ingyenes” közgyógyellátásként ismertünk.

Tovább »

2014. május 07., 13:29 neocohn 20 hozzászólás

A svéd modell újratöltve

svéd

A svéd “szocializmus” valójában piacgazdaságra épül. Csak ezután következik a szolidaritás, de egy olyan szociális rendszerrel, amely képes vizsgálni a valódi rászorultságot, és nem tűri a potyautasokat.

Tovább »

2014. március 27., 15:53 bell 16 hozzászólás

Egészségügyi fasizmus: a levegő is a Fideszé

germansmoke

A kormánynak nem lehet célja a fiatalokkal, ugyanis nem képezik a tulajdonát. Ellentétben a levegővel, ami valamikor a közelmúltban a birtokukba kerülhetett, hiszen arról hoznak törvényt, rongálhatom-e a saját egészségemet a (korábban) szabad ég alatt.

Tovább »

2013. július 08., 8:20 neocohn 11 hozzászólás

© Minden jog fenntartva! 2017 HVG Kiadó Zrt.