Az eddig megjelent elemzéseink a komolynak nevezett komolykodó pártok ígéreteit nézték meg. A szabadpiac híveinek tett, így elfogadható ígéret egyik programban sem volt fellelhető, esetleg csak nyomokban. Most a Magyar Kétfarkú Kutya Párt által 2010-ben megalkotott, azóta csak újabb pontokkal bővített választási program piacgazdaságra gyakorolt hatásait vizsgáljuk. Egyáltalán, elfogadható számunkra ez a párt?

Az alapvetéssel biztosan egyetértünk.

Legyen minden jobb! Egyelőre a földön maradva nézzük tovább a dolgokat. Örök élet. Ingyen sör. Adócsökkentés!

Nem állítják, hogy mindezt csak úgy megkapod. Ha megoldod, lehet az életed örök, a söröd ingyen. Ha ráhatásod lesz, akár az adócsökkentés is megvalósítható. Ez ugye csak piaci, csak versenykörülmények között megoldható. Csakúgy, mint gazdaságpolitikájuk egyik lényeges eleme a tömeges puliexport Jamaicába. Tiszta piacgazdaság.

Az euro 2005-ös bevezetésével egy kicsit ugyan előre ugrottak, de a szándék a lényeg, nem a forinttal akarnak manipulálni. Annyira mégsem ugrottak előre, mint a többi párt hátra, a mai napig sem euró a fizetőeszközünk.

A Sopron – Záhony metróvonal építésének meghirdetése egyértelműen a nyugat és a kelet összekapcsolását jelzi. Nem szabad egy oldal mellett úgy elköteleződni, hogy egy másik oldalt nem ismerünk meg. Aztán az vagy tetszik, vagy nem. Mindenesetre ebben a vállalkozók is megtalálhatják számításukat. Nem támogatást kapnak, hanem lehetőséget, szabad piacot. A vasútfejlesztés nálunk amúgy sem sikerágazat, próbáljuk meg a metrófejlesztést.

A párt környezetvédelmi programjában előkelő helyet foglal el a növények és vírusok képviselete, parlamenti frakcióik létrehozásának lehetősége. A párt tehát biztosítja a képviseleti demokráciát. Széles látókörről tanúságot téve céljai között szerepelteti az ózonlyuk befoltozását, a globális klímaváltozás megállítását. A parlamentben jelenleg is sok növény ül, a valódiak talán hasznosabbak lesznek.

Az egészségügyi program nem kevesebbet hirdet, mint az örök élet garantálását és a betegségek megszüntetését. Ennél többet egy párt nem is ajánlhat, ez így tökéletes. Az egészségügyi dolgozók is megtalálhatják számításukat abban, amiben a legszívesebben találnák meg számításukat. Ez az önmegvalósítás. Talán még maradnak is páran idehaza.

A foglalkoztatáspolitika, a „ne kelljen dolgozni, de legyen pénz!” baloldali elve számunkra elfogadhatatlan, de mit várjon az ember? Semmi nem tökéletes. Vannak ezenkívül tájrendezés-politikai irányelveik is. Nagyobb tájegységek átformálását, folyamszabályozási terveket és gravitációcsökkentést tartalmaznak. Remélhetőleg mindezt piaci alapon.

Az MKKP biztonságpolitikájának célkitűzése a világbéke bevezetése, leszerelés és vírusirtók telepítése. Mindezt nagyon is támogatjuk.

Van – a többi pártot megelőzve – űrpolitikájuk és időjárás-politikájuk. Programjukban kiemelt helyet kap a sport, a kultúrpolitika és az államreform. Ez utóbbi a parlamenti hazugságvizsgáló rendszer kiépítésével dobogtatja meg a választók szívét, ezenkívül a köztársaságielnök-jelölés feltételeként az általános bohóc-képesítést fogalmazzák meg.

Egyik fő bevételi forrásként az idegenforgalmat jelölik meg. Elsősorban a bolygóközi turizmus várható hatalmas bevételeire számítanak.

Összességében tehát a pártnak van programja, ez jó hír. Nyolc éve nem amortizálódott le. Ez még a jelenlegi parlamenti pártok mindegyikéről sem mondható el, nemhogy a kamupártokról.

Amennyiben a tisztelt választópolgárok elmennek szavazni, de nem tudják, kire adják voksukat, tiszta szívvel javasolható a Magyar Kétfarkú Kutya Párt.

Tessék csak belegondolni. Mely párt mögé tud úgy beállni szakértő, szakértői csapat, hogy még a véleményére is kíváncsiak lesznek, sőt megvalósíthatja magát? Ha csak a programból indulunk ki, megfelelő emberekkel a háta mögött ez egy kormányzóképes, elfogadható társaság lehet.

(Fotó: hvg.hu)