A Szabad Piac Alapítvány elítéli Orbán Viktor miniszterelnök és Vlagyimir Putyin találkozóját, ami az illiberalizmus építését és nem az emberek érdekeit szolgálja.

A Szabad Piac Alapítvány mindig is kiállt a szabad piac és kereskedelem, az individualizmus, a minimális állam és az emberi jogok mellett. A nyugati, polgári értékrendet sokkal jobbnak tartjuk, mint bármilyen más rendszert. Valljuk, hogy a konzervatív és a libertárius megközelítés elősegíti a fejlődést, békét teremt, és lehetővé teszi, hogy minden ember egyre gazdagabb, egészségesebb és boldogabb lehessen. Pont ezért elítéljük Orbán Viktor “keleti nyitását”.

A Szabadság téren Ronald Reagan szobra szemben áll a szovjet emlékművel. Bár az elnök szobra kisebb, Reagan és a nyugati civilizáció erősebb volt és legyőzte a pöffeszkedő kommunizmust.

Orban-Putyin-MTI

A gonosz ma más álruhában jár, de központja ugyanúgy a Kreml. Putyin megszállta Grúziát és Ukrajnát, Szíriában sok ezer civil esik az orosz vérengzés áldozatává, és az orosz fegyveres erők már a NATO határainak megsértésétől sem riadnak vissza. Magyarországra nem kellenek tankok és fegyverek. Elég a kenőpénz és a sok hasznos idióta, hogy Orbán és köre komornyikként szolgálja Putyint.

Egy nyugati kultúrnemzet életére rátelepedett a Kelet uralma, amely megmételyezte és tönkre tette országunkat. Nyugatos nép a keleti önkény hálójában. Ez a magyarok tragédiája…

– mondta Orbán Viktor 2007-ben. Teljesen egyetértünk, bár a miniszterelnök már nem hisz saját szavaiban.

Magyarország ma is a Nyugat fele fordul, csak éppen közben hátbaszúrja a keletbarát kormány. Magyaroszágon a nyugati érzelmű emberek csak távolról integethetnek az atlantista értékrendnek, ugyanis hazánk ma még távolabb került Amerikától és Európától.

John McCain amerikai konzervatív szenátor, aki Orbánt neofasiszta diktátornak minősítette, Donald Trump elnököt határozott levélben figyelmeztette, hogy Oroszország a nyugati értékrend ellensége. Trump eddig csupán telefonon beszélt Putyinnal. Orbán a keblére öleli orosz példaképét.

Orbán Viktor maga is konzervatívnak vallja magát, úgy tűnik pénzkidobás volt Soros részéről a miniszterelnök taníttatása. A nyugati értékrend megtagadása, a nacionalizmus, a szocialista gazdaságpolitika, az államosítás és centralizáció nem konzervatív intézkedések.

Az ellenzéki sajtó kivégzése, a civil szektor megfojtása és az kritikus hangok elnémítása csak autoriter, kollektivista és hataloméhes rendszerek eszköze lehet. Orbán ma Putyintól új tippeket hallhat, hogyan lehet az állampolgárokat megfélemlíteni, hogy az oligarchák továbbra is meggazdagodhassanak az adófizetők kárán.

Ahelyett, hogy minden embert hagynának szabadon kereskedni, a két korrupt megalomán zárt ajtók mögött csencsel, miközben az istenadta nép, aki mindezt akaratlanul fizeti, el van zárva a véleménynyívánítás elől. Ma még jobban mint eddig.

A Szabad Piac Alapítvány mélységesen elítéli a “keleti nyitást”, ami Magyarország nyugati identitásának és történelmének meggyalázása. A magyar emberek Reagan mögé sorakoznak fel a (poszt)szovjet förtelemmel szemben.

Magyarország többszörösen is a Nyugatot választotta, itt lenne az ideje, hogy egy vezető ezt végre tudomásul vegye.

Hajba Máté

Igazgató

Szabad Piac Alapítvány

(Fotó: hvg.hu)