Kedves liberális barátaim, a kurva égért vagytok úgy megdöbbenve, hogy a mai Szolidaritás-tüntetésen hungarocell-szobrot döntögettek meg fejeztek le? Szinte semmiben nem volt nagyobb egyetértés a Fidesz, a baloldali elit (vagyis a törvényhozó hatalmi ágat meghatározók) és a mindenkori Alkotmánybíróság (vagyis a bírói hatalom legfőbb szerve), tehát a hatalmi ágak közül Magyarországon domináns kettő között, mint abban, hogy a szólásszabadság veszélyes, ellenben a korlátozatlan gyülekezési szabadság szent és sérthetetlen, továbbá bármi alól felmentést ad, mert az alulról jön, és bázisdemokratikus, és a megmozdulásokra csupa kedves plüssmackó jár demokratikus érzülettől hevítve. Hát az ilyen.

Úgyhogy akkor most ezt tessék újragondolni. A korporatív, nem választásra, hanem kiváltságos érdekcsoportokkal való társadalmi egyeztetésre épülő kormányzás olyan, mint a Fideszé. A bázisdemokrata lendület meg ilyen.

Nem kellene mégis meggondolni a visszatérést a jó öreg képviseleti demokráciához, annak elveihez és intézményeihez, már a NER (nem 2014-es) összeomlása utánra készülve?

Csók.