A január 7-én folytatódó diákmegmozdulásokról az Eper és vér jutott eszembe, ahogy gondolom még sokaknak a szülők generációjából. Ezek a fiatalok nem hogy nem látták, de nem is hallottak erről a filmről. Nem is baj. Elég az, ha ők írják egy új fim, a saját filmjük forgatókönyvét.

Van viszont egy óriási különbség a két helyzet között. Az akkori fiatalok a szüleik ellen lázadtak fel, a szülők pedig nem értették. Nálunk viszont a szülők könnyes szemmel és büszkén néznek gyermekeikre, hogy megteszik azt, amit ők elmulasztottak. Elmulasztottak tiltakozni, utcára vonulni mikor a kormányaik elvették a jelenüket és gyerekeik jövőjét. A gyerekeik szerzik azt vissza, most. És valóban csak ők menthetik meg az országot a teljes lesüllyedéstől.

Az Eper és vér kormánya rendőröket küldött a fiatalokra, a szülők pedig helyeselték a “rendrakást”. Ebben is más a helyzet itthon. Fiúk, lányok, ha azt látnátok, hogy kezet emelnek rátok a rendőrök, fásult, leharcolt apáitok is felemelnék seggüket a fotelből, kiegyenesítenék a kaszákat. Úgyhogy ne féljetek!

Orbánt a Hugyos Forradalom emelte hatalomba, és a Télirózsás Forradalom fogja elzavarni.

Orbán csőcseléke 30 cm mélyen hugyozta be a Kossuth teret, a mai fiatalok pedig eltakarítják maguk után a szemetet. Ki képviseli inkább a nemzetet? Ne engedjétek, hogy egy középkort álmodó korrupt banda kisajátítsa magának a nemzet képviseletét.

A Télirózsás Forradalom fogja elzavarni a kormányt (fotó: MTI)

Féltünk és szomorúak voltunk, hogy a kontraproduktív nacionalizmus felé hajlotok, és jó volt látni, amikor elhajtottátok a Jobbik képviselőit. Jól teszitek, hogy egyik pártot sem hagyjátok magatokra repülni, pedig mindegyik ott ólálkodik, hogy a ti hátatokon próbáljon visszajutni a hatalomba, hogy újra ótvar dolgait kínálgassa.

Büszkék vagyunk, hogy nem ragadott el benneteket a populizmus. Nem csak tandíjmentességet követeltek, és mikor azt megígérik, nem hagyjátok becsapni magatokat.

Reméljük legalábbis, hogy megértettétek, nincs ingyen oktatás, nincs ingyen semmi. A tandíjat mindenképpen mi fogjuk kifizetni, vagy így, vagy úgy. És nem is sajnáljuk. Az államnak nincs pénze, csak zsebkiforgató, hosszú keze. A kérdés csak az, kialakítanak-e egy tisztességes szolidáris rendszert, ami ebben az igazságtalan, teljesítményfüggetlen elosztásban biztosíthatja az esélyt mindazoknak, akik ki akarnak törni?

Megmutattátok, hogy nem csak a buli érdekel titeket, és nem igaz, hogy apolitikusak vagytok, nem igaz, hogy nem érdekel benneteket saját környezetetek. Csak a jelen politikai elit hablatya nem érdekel titeket, és igazatok van.

Ne hagyjátok magatokat átverni, folytassátok! A szabadság levegőjét engedtétek be ide újra, és ezt már régen éreztük. Nagyon erős elvonási tüneteink voltak már. Büszkék vagyunk rátok.

A reményt hoztátok vissza ebbe az országba. Ne engedjétek el soha!