Mint azt olvasóink észrevehették, egy blog szerkesztői is nyaralnak: ritkultak posztjaink, ám a látszat ellenére elszántságunk töretlen. A Kapitalizmus blog az elmúlt időszakban látványosan bővítette olvasói és lájkolói/megosztói körét, olyan emberekhez is eljutnak üzeneteink, akik korábban ellenségesen vagy legalábbis gyanúsan méregették a kapitalizmus szót.

Elégedettségre azonban természetesen semmi okunk: ha azt akarjuk, hogy az egyéni szabadság, a szabad piacgazdaság, a minél állam-mentesebb kapitalizmus eszméjének számottevő tábora legyen Magyarországon is, még több munkára van szükség.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Két nagy változás is történt, ill. történik ezért házunk táján: egyrészt az elmúlt hónapokban létrehoztunk egy új szervezetet, a Szabad Piac Alapítványt, hogy szervezettebb keretek között, szinte think tank-ként segíthessük a szabadpiaci eszmék terjedését: közlemények, könyvek kiadásával, konferenciák szervezésével, olvasóinkkal való rendszeres találkozókkal.

Terveink szerint például ősztől Hayek Klub néven újjáindul a volt Hayek Társaság sikeres előadás- és beszélgetéssorozata, amelyre neves közgazdászokat, politikaelemzőket, gondolkodókat hívunk majd, hogy – elvi és gyakorlati alapon – szabadságról, kapitalizmusról, profitról, libertarizmusról, konzervativizmusról, “önzésről”, és ha nagyon muszáj, Matolcsyról vitázzunk. Részletek hamarosan.

Másrészt változás történik blogunk életében is: a profibb működés, a nagyobb olvasottság elérése érdekében hamarosan átköltözünk a hvg.hu blogoszférájába. Régi olvasóink tudják, hogy szerzőink többsége amúgy is szerves része a hvg.hu publicistái körének, úgyhogy a posztok szellemiségét, irányultságát tekintve természetesen változás nem lesz, csak az URL-címben (de az átirányítás csodája azon is átsegít mindenkit).

Találkozunk akkor néhány nap múlva, megújulva, a hvg.hu-n!