2011. november 14., hétfő: Szijjártó Péter szerint nincs arra szükség, hogy a kormány készenléti hitelmegállapodást kössön a Nemzetközi Valutaalappal (IMF). „Nem ez a gazdaságpolitika van most, mi a pénzpiacokról finanszírozzuk magunkat és képes Magyarország arra, hogy a saját lábán álljon” – idézte a miniszterelnök szóvivőjének köztévés nyilatkozatát az MTI.

Tavaly nagy gazdaságpolitikai vita volt erről, és akkor úgy döntöttek, nem akarják, hogy Magyarország nemzetközi pénzügyi szervezetek jóakaratától függjön, mondta. „Nem akartuk azt, hogy külföldről bármilyen nemzetközi pénzügyi szervezet diktálja a magyar kormánynak az intézkedéseket és kényszerítsen megszorításokat a magyar kormányra” – tette hozzá Mr. Zseléfej. 

2011. november 17., csütörtök: "Új típusú együttműködésről tárgyal a kormány az IMF szokásos éves gazdaságpolitikai konzultációjának keretében a Nemzetközi Valutaalappal" – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium. A közlemény lényege, ha jól értjük, hogy az, amit Mr. Zseléfej, Mr. Matolcsy, Mr. Giro-Szász és a többiek hónapok óta nyomnak, mától nem érvényes. Nem tudjuk magunkat a piacról finanszírozni, de ha tudnánk se akarnánk, mi ahhoz is túl függetlenek vagyunk, a szar is le van szarva, ahogy a költő mondta.

Nix ungáris? Nézzük az ideológiát: "A növekedéshez elsősorban a függetlenségünket kell megvédenünk. Azt, hogy Magyarországot a piacokról tudjuk finanszírozni. Ezt az eurózóna elhúzódó válsága megnehezítheti. Ezért jó eszköz lehet számunkra egy újfajta, már a saját érdekeink szerint berendezett gazdaságunkhoz igazított együttműködés az IMF-fel, amely a régivel szemben nem csökkenti, hanem növeli pénzügyi-gazdasági függetlenségünket." Álljálljállj, nem túl gyors ez egy kicsit?

A függetlenségünk tehát még nincs megvédve, azt még meg kell, éspedig éppen az az intézmény fogja a függetlenségünket megvédeni, amely pár napja még a pénzügyi diktátum sine qua nonja, de lehet, hogy non plus ultrája és non est vitája volt. Valami azonban történhetett ezalatt a pár nap alatt az IMF-el, amiről a tudjukkiknek a sajtója direkte nem számolt be, hiszen most már nem elnyomnak, hanem készségesek, támogatják a magyar ügyet ezek az ájemefesek, már ha mi ügy vagyunk.

Ha tehát most, a négy nap alatt radikálisan megváltozott, 2.0-ás IMF-el kötünk megállapodást, az nem csökkenti, hanem növeli. A függetlenségünket. Különben is, "voltaképp egy biztosítást kötünk, amely növeli a befektetői biztonságot Magyarországon." Elismerve ezzel, hogy a kurva fontos szabadságharcunk által el nem ért kurva nagy függetlenségünk bizony nem növelte hangyafasznyit sem a befektetői biztonságot Magyarországon. Na majd most.

Mi csak azt kérjük a kormánytól, szóljanak már Mr. Kósa Lajosnak is a fejleményekről, nem kizárt ugyanis, hogy újra szembe kell sülnie (kisgazda zsargon) azzal az ukrán nővel. Irina Ivascsenkóról Kósa múltkor azt mondta: "olyan mértékben nincsen tisztában a magyar helyzettel, amely mellett nem is érdemes konzultálni." Mármint az IMF-el. "Szerintem nincs realitása az újabb IMF-hitelnek, és nem is tervezünk ilyet" – mondta pár hete Kósa. Itt a hangsúly azon van, hogy pár hete.

Végünk van, szögezzük le. A szabadságharc elbukott. Megint a zsidók járnak jól.